Neodolateľné koláčiky za pár minút – žiadne kysnutie!
Postup:
- Najskôr si pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Keď kvások vybehne, pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Z cesta hneď tvarujeme malé koláčiky. Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajíčkom s kvapkou mlieka a pečieme ich v predhriatej rúre na 200°C približne 20 minút, alebo kým nebudú jemne zlatisté.
- Keď sú koláčiky upečené, môžeme ich naplniť tvarohovou plnkou alebo lekvárom. Na tvarohovú plnku potrebujeme tvaroh v kocke, vajíčko, vanilkový cukor, citrónovú kôru, hrozienka namočené v rume a zemiakový škrob. Všetko spolu premiešame a použijeme ako plnku do koláčikov.
- Ak chcete, aby boli koláčiky ešte chutnejšie, potrite ich rozpusteným maslom s rumom hneď po vytiahnutí z rúry. Na vrch môžete pridať drobenku, ktorú pripravíte zmiešaním masla, polohrubej múky a práškového cukru – všetko podľa chuti.
foto: humencan.sk
Zanechajte svoj hlas
Stránky: 1 2