Obalím ich, vysmažím ako rezne a je to obrovská DELIKATESA: Nikto mi nechcel veriť, že v nich nie je ani gram mäsa
Postup:
- Príprava patizónov: Dôkladne umyte patizóny. Ak sú staršie, ošúpte ich a nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Veľké semená odstráňte. Plátky posoľte a nechajte odstáť 15 minút, aby pustili vodu. Potom patizóny osušte papierovou utierkou.
- Dochutenie: Každý plátok patizónu posypte mletým čiernym korením a granulovaným cesnakom, aby získali výraznejšiu chuť.
- Príprava na obaľovanie: V miske si rozšľahajte vajcia. Na jeden tanier pripravte hladkú múku a na druhý strúhanku.
- Obaľovanie: Plátky patizónu obaľujte najskôr v múke, potom ich namočte do vajca a nakoniec obaľte v strúhanke. Dôkladne ich pritlačte, aby obal držal.
- Smaženie: Na panvici rozohrejte olej alebo prepustené maslo. Obalené plátky patizónu vyprážajte na strednom ohni z oboch strán dozlatista. Keď sú hotové, preložte ich na papierovú utierku, ktorá odsaje prebytočný olej.
Záver
Tento recept na obalované patizóny je skutočnou pochúťkou. Ich krehká kôrka a šťavnaté vnútro vás prekvapia a môžete si byť istí, že ani mäsožravci nebudú protestovať. Patizóny v tejto podobe sú výbornou voľbou na ľahký obed, večeru alebo ako originálne pohostenie pre hostí.
Zdroj: www.humencan.sk
Zanechajte svoj hlas
Stránky: 1 2