Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou: Recept na skvelý rodinný obed

foto: youtube.com

foto: youtube.com

Na panvici rozohrejeme olej a fašírky opečieme z oboch strán, približne 3-4 minúty na každej strane, kým nie sú dozlatista opečené.

Príprava paradajkovej omáčky pre mäsové guľky

Ingrediencie na omáčku:

  • 1 malá cibuľa (nakrájaná najemno)
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 400 ml sterilizovaných paradajok
  • 800 ml vody
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • muškátový oriešok
  • soľ podľa chuti

Postup prípravy omáčky:
Po opečení fašírok ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier. V tej istej panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu na strednom ohni, kým nezosklovatie. Pridáme sterilizované paradajky, sójovú omáčku, trochu muškátového orieška a soľ. Pridáme hladkú múku a všetko dôkladne premiešame, aby omáčka nemala hrudky. Postupne pridáme vodu a privedieme do varu.

image 112

Keď omáčka začne jemne vrieť, vložíme do nej opečené mäsové guľky. Dusíme na miernom ohni približne pol hodinu, aby guľky nasiakli omáčku a zostali šťavnaté.

Prečítajte si aj: Obalím ich, vysmažím ako rezne a je to obrovská DELIKATESA: Nikto mi nechcel veriť, že v nich nie je ani gram mäsa

Na záver podávame guľky s paradajkovou omáčkou a jemnou zemiakovou kašou. Táto kombinácia dodá obedu príjemnú chuťovú rovnováhu a poteší všetkých pri stole.