Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou: Recept na skvelý rodinný obed
Na panvici rozohrejeme olej a fašírky opečieme z oboch strán, približne 3-4 minúty na každej strane, kým nie sú dozlatista opečené.
Príprava paradajkovej omáčky pre mäsové guľky
Ingrediencie na omáčku:
- 1 malá cibuľa (nakrájaná najemno)
- 1 polievková lyžica hladkej múky
- 400 ml sterilizovaných paradajok
- 800 ml vody
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- muškátový oriešok
- soľ podľa chuti
Postup prípravy omáčky:
Po opečení fašírok ich vyberieme z panvice a odložíme na tanier. V tej istej panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu na strednom ohni, kým nezosklovatie. Pridáme sterilizované paradajky, sójovú omáčku, trochu muškátového orieška a soľ. Pridáme hladkú múku a všetko dôkladne premiešame, aby omáčka nemala hrudky. Postupne pridáme vodu a privedieme do varu.
Keď omáčka začne jemne vrieť, vložíme do nej opečené mäsové guľky. Dusíme na miernom ohni približne pol hodinu, aby guľky nasiakli omáčku a zostali šťavnaté.
Prečítajte si aj: Obalím ich, vysmažím ako rezne a je to obrovská DELIKATESA: Nikto mi nechcel veriť, že v nich nie je ani gram mäsa
Na záver podávame guľky s paradajkovou omáčkou a jemnou zemiakovou kašou. Táto kombinácia dodá obedu príjemnú chuťovú rovnováhu a poteší všetkých pri stole.