foto: Miro Jaroš
Pani Štefánia Jarošová bola známa svojim pozitívnym vzťahom k životu a k tradičnej kuchyni. Verejnosti prezradila obľúbený recept na zemiakové osúšky, ktoré sú obľúbené nielen v ich rodinnom kruhu, ale aj medzi širšou verejnosťou. Tento recept pochádza z Tepličky nad Váhom a je spojený s tradičnými slovenskými sviatkami, ako sú Vianoce a Veľká noc. Príprava zemiakových osúší zahŕňa kysnuté cesto a chutnú zemiakovú plnku, do ktorej možno pridať aj opraženú slaninku.
Ako vznikol tento recept a prečo je taký obľúbený? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.
Pre prípravu cesta budete potrebovať:
Jogurt zmiešajte s olejom, pridajte soľ, cukor, múku a kvasnice. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho vykysnúť na teplom mieste.
Na zemiakovú plnku potrebujete:
Zemiaky uvarte v šupke, roztlačte, pridajte maslo a soľ a nechajte vychladnúť.
Page: 1 2
Búrka, ktorá sa včera popoludní prehnala oblasťou Tisá na Ústecku, neobišla bez následkov. K nešťastiu…
Prípad strateného človeka patrí medzi tie najťažšie skúšky. Vtedy sa ukáže pravý duch spolupatričnosti. Dobrovoľníci…
Na Slovensku opäť rezonuje konflikt medzi politikou a kultúrou. Téma sa tentoraz týka súčasného tanca…
Na slovenských cestách dochádza k tragédiám, ktoré navždy zmenia životy viacerých ľudí. Jedna takáto udalosť…
Premiér Slovenskej republiky Robert Fico (Smer-SD) prišiel s návrhom, ktorý by mohol zásadne zmeniť doterajšiu…
Na slovenských cestách dochádza k nehodám každý deň. Mnohé z nich majú tragické následky. Príčinou…