Vynikajúce zemiakové osúšky podľa receptu pani Jarošovej, maminy známeho speváka

foto: Miro Jaroš

foto: Miro Jaroš

Pani Štefánia Jarošová bola známa svojim pozitívnym vzťahom k životu a k tradičnej kuchyni. Verejnosti prezradila obľúbený recept na zemiakové osúšky, ktoré sú obľúbené nielen v ich rodinnom kruhu, ale aj medzi širšou verejnosťou. Tento recept pochádza z Tepličky nad Váhom a je spojený s tradičnými slovenskými sviatkami, ako sú Vianoce a Veľká noc. Príprava zemiakových osúší zahŕňa kysnuté cesto a chutnú zemiakovú plnku, do ktorej možno pridať aj opraženú slaninku.

Ako vznikol tento recept a prečo je taký obľúbený? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

foto: Miro Jaroš

Príprava kysnutého cesta a zemiakovej plnky

Pre prípravu cesta budete potrebovať:

  • 250 g jogurtu
  • 10 g sušených kvasníc
  • 1/2 pohára oleja
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica cukru
  • 3 poháre hladkej múky

Jogurt zmiešajte s olejom, pridajte soľ, cukor, múku a kvasnice. Vypracujte hladké cesto a nechajte ho vykysnúť na teplom mieste.

Na zemiakovú plnku potrebujete:

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 1 lyžica masla
  • soľ

Zemiaky uvarte v šupke, roztlačte, pridajte maslo a soľ a nechajte vychladnúť.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.