foto: ilustračné, facebook.com
Sušené ovocie patrí medzi obľúbené pochúťky slovenských domácností, najmä počas zimných sviatkov. Nie všetky produkty však spĺňajú prísne hygienické normy. Nedávna kontrola Štátnej veterinárnej a potravinovej správy odhalila, že niektoré produkty obsahovali nebezpečne vysoké množstvo aflatoxínov.
Tieto látky vznikajú ako produkt plesní a môžu vážne ohroziť zdravie, najmä ak sa konzumujú pravidelne. Ako vznikajú aflatoxíny, prečo sú nebezpečné a čo môžeme urobiť pre svoju ochranu? Čítajte ďalej, aby ste sa dozvedeli viac.
Page: 1 2
Na slovenských cestách dochádza k nehodám každý deň. Mnohé z nich majú tragické následky. Príčinou…
Rodinné podniky tvoria základ miestnej ekonomiky. Mnohé z nich prežívajú najmä vďaka odhodlaniu svojich zakladateľov…
Slovenská kultúrna scéna je v smútku. Hudobný svet zasiahla správa, ktorá zarmútila mnohých. Ľudia si…
V nedeľu panovala v malej obci v Ilavskom okrese pokojná atmosféra. Ľudia sa pripravovali na…
Počasie je nevyspytateľné a zmeny prichádzajú aj vtedy, keď to nečakáme. Slovenská jar sa zdala…
Nečakaná udalosť, sirény a náročný zásah hasičov aj zdravotníkov. Zrážka viacerých vozidiel, medzi nimi aj…